Beretningen 2018 - Nakskov Amatørscene

Go to content

Beretningen 2018

Generalfors.
 

 
Formandens beretning 2017-2018
 
 
Årsberetning kalder vi dette indlæg, eller vi kunne sige Livets gang i Lienlund- ikke helt som det rigtige Lidenlund af Henning Gantriis fra politikken om livet i Lemvig – men vores egen bys lille teater som har haft mange bolde i luften det forgangne år, men har desværre ikke helt formået at ramme målet med alle bolde.
Efter en velbesøgt generalforsamling med 25 medlemmer, havde vi allerede onsdagen efter vores første – onsdagscafe- som blev alletiders publikumstræffer med Thomas Hoby som gæsteoptræden.
 
Efterfølgende havde vi den glæde at få Poul Erik til at fortælle om sit spændende liv ved vores medlemsaften.
 
Vi deltog også i frivillighedsdagen på campus, men uden den helt store interesse for vores arbejde fra elevernes side.
 
Vi startede allerede i april 2017 med tanker om en revy, men dette måtte vi opgive, da der viste sig en større interesse for at spille noget teater, det resulterede i en større oprydning i vores mange manuskripter, vi fandt frem til Arsenik og gamle kniplinger, som Arthur ville kigge nærmere på.
 
Foråret gik med planlægning af kulturfestivallen, hvor Poul Erik og jeg lavede fællessang og Laila m.fl. havde lavet et fantastisk troldespil, som vagte stor begejstring blandt de mange der var mødt op, efterfølgende har vi brugt det på biblioteket, det er virkelig et stykke der fortjener at blive spillet.
 
Barfesten hos Arthur og Ingrid var igen en fantastisk dejlig dag, desværre var solen i restordre, men inden døre var der højt humør af de 17 der deltog, tusind tak til Jer Arthur og Ingrid for husly og tusind tak til alle jer der jo var festens midtpunkt – barpersonalet!
 
Poul Erik og jeg repræsenterede amatørscenen ved en kulturfestival – husbesøg – i Urbanplanen i København, en rigtig sjov dag hvor vi gentog vores optræden fra sidste års husbesøg her i Nakskov som gårdmusikanter med barnevogn og det hele.
 
Stykket Arsenik og gamle kniplinger var ikke det helt rigtige så Arthur, Peter Kanstrup og Tonny har læst på stykket – Ægtemand på deltid – det har siden vist sig at være lidt kompliceret med besætningen af rollerne, men det er ikke opgivet endnu.
 
Vi har arbejdet meget på en Italiensk aften med et Dario Fo stykke- Smid ikke liget ud før damen er klædt af – men det er ikke lykkedes at finde en instruktør endnu.
 
Børnegruppen skulle lave et julestykke, men for første gang måtte vi opleve en audition uden en eneste interesseret, det var meget skuffende.
 
I oktober havde vi igen onsdagscafe med gruppen MacGee som underholdte helt forrygende med irske sange og mange andre fantastiske sjove indslag, igen en forrygende morsom aften med lækker kage fra et uopslideligt køkkenhold.
 
Vi havde jo som traditionen byder medlemshygge i december, i år med – som vi plejer – æbleskiver og gløgg – og ikke medbragt mad som sidste år, det gav lidt flere deltagere.
 
Her i februar har der igen været ”onsdagscafe” som blev til torsdagscafe, grundet lidt udfordringer med løbeklubben om onsdagen, det var besøgsvennerne fra Købelev der denne aften gav os en dejlig underholdning.
 
Ved de sidste møder har ordet revy igen været på dagsorden, og vi har lovet hinanden at komme med gode forslag til numre, for at se om der ikke skulle være grobund for en revy i november, personligt vil jeg gerne at vi får hjælp til tekster fra medlemmerne og andre med forfatterevner, det kunne være spændende.
 
Igen i år har Poul Erik forsøgt at opdatere vores teater til lidt mere nutidig, der er købt nye led lamper, og hvad han eller går her og laver af små/store ting. Arbejdsholdet har monteret højtalere i vægen, ryddet op i garagen, lavet kulisser til troldespil og meget andet i årets løb, altid bare et lille vink så står I parat, jeg kan ikke takke jer nok for alle de gange I alle sammen redder os med jeres store hjælp, om det så er som – bedemand – barfolk - oprydder – nytårskoncerter – I er bare alle sammen hvor der er brug for hjælp, tusind tak!!!!
 
Vore hjemmeside blev hacket, og vi måtte lave en helt ny side, det har Poul Erik naturligvis også stået for, den er blevet så flot og meget overskuelig.
 
Jeg kan ikke undgå at gentage mig selv lidt fra de andre år, for selvfølgelig går tingene ikke, hvis jeg ikke har en god opbakning fra bestyrelsen, så tusind tak også til jer for et dejligt år, med masser af hyggelige timer og dejlige kager, i år er der jo desværre en lille krølle på den udtalelse, da vi må tage afsked med to af vore medlemmer af bestyrelsen, nemlig Sonja og Anne og vores suppleant Michael.
 
Til dig Sonja – tusind tak fordi du altid møder op og har dit dejlige positive syn til tingene, du er altid den der går forrest, så godt du formår, når der skal hjælpes, dejligt med dine hurtige og søde kommentarer når der bliver skrevet en besked.
 
Til Anne – Vores unge fremtid – tak for den tid vi måtte få indtil videre, vi håber vi har sået et frø i dig som skal ligge i nogle år inden du vender tilbage til Nakskov Amatørscene og kan sige – da jeg var med gjorde vi sådan. Tak for hjælpen med FB og ikke mindst dit dejlige sangtalent – det håber jeg ikke vi mister.
 
Til Michael vil jeg sige – vi vred armen om på dig for at få dig med, du har haft meget arbejde og derfor ikke været så flittig mødende som du gerne ville, men du har givet os nogle gode oplevelser, håber vi ser dig igen på det felt, så tusind tak for denne gang.
 
Med hensyn til økonomien vil jeg overlade det til vores blæksprutte Poul Erik.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Velkommen til  Nakskov Amatørscenes hjemmeside.
Her finder du oplysninger om foreningen.
                                                                                                                                                             Nakskov Amatørscene blev etableret ved den stiftende generalforsamling 11. februar 1946

Back to content